Hlavní
Analýzy

Nepríjemná stránka biopsie prostaty: důsledky a zpětná vazba pacientů

Biopsie prostaty je bezbolestný postup, který lze provést bez anestezie. Každoročně je prováděno více než 1 milionem mužů v různých zemích.

Pro některé pacienty je prostě nutná anestézie. Typicky je biopsie předepsána těm pacientům, u kterých existuje podezření na vznik rakoviny prostaty.

Na základě získaných výsledků se rozhoduje o volbě nejvhodnější metody léčby.

Harm léčby pro zdraví lidí

I přes prevalenci může biopsie prostaty způsobit nějaké poškození mužského těla.

Invazivita postupu znamená vysokou pravděpodobnost různých komplikací (ve většině případů - infekčních).

Uvedené studie prokázaly, že během 30 dnů po biopsii prostaty bylo přibližně 6,9% mužů odesláno k dalšímu vyšetření a léčbě.

Jaké jsou důsledky biopsie prostaty?

Frekvence komplikací nezávisí na počtu provedených výkonů, počtu propichů a umístění jehly během biopsie.

Zpravidla komplikace vznikají z důvodu oslabení imunitního systému, rozvoj diabetu, užívání steroidů nebo jiných imunosupresivních činidel.

Dále budou uvedeny nejčastější důsledky biopsie prostaty.

Bolest a nepohodlí v oblasti konečníku

Nevolnost, bolesti, znepokojivé statistiky od 3% do 5% mužů v oblasti konečníku, kteří podstoupili biopsii. Je třeba poznamenat, že popis těchto pocitů je subjektivní.

Odborníci jsou si jisti: čím je tento index vyšší, tím častější jsou pacienti a nepohodlí po postupu.

Problémy s močením

Porušení močení se v tomto případě projevuje zpožděním moči až 8 hodin.

Současně v procesu vyprazdňování může člověk pociťovat nepříjemné pocity, bolest. Podle sdružení urologů je akutní zadržení moči stanoveno v 0,2% případů.

Močení může být narušeno v důsledku vývoje akutní exacerbace chronické prostatitidy.

Krev v moči, výkaly, spermie

V tomto případě se vytvoří zanedbatelná rána, která vyvolává dočasné krvácení.

Tyto příznaky zpravidla zmizí po několika dnech (někdy - za týden). Sperm, moč může mít červeně červený odstín.

Postupně se barva biologických produktů stává lehčí (s poklesem krvácení).

Horečka, horečka

Mírné zvýšení tělesné teploty po biopsii prostaty je normální. Zpravidla se po 2-3 dnech normalizuje teplota těla.

Pokud indikátor překročí 37,5-38 stupňů a trvá déle než 3 dny, může to znamenat vývoj komplikací: hnisavé procesy, které se vyskytují v prostatě, stejně jako zánět močového traktu močového měchýře.

Mohou se objevit i jiné nepříjemné příznaky. Pokud teplota stoupá po delší dobu, měli byste se poradit s lékařem. Zvláště specialisté přidělují pomocnou diagnostiku k určení hlavní příčiny horečky.

Vznik infekčních onemocnění

U 2-4% po transrektální biopsii se tvoří infekční komplikace v důsledku bakteriální penetrace E. coli do močového traktu přes sliznici konečníku.

Pro minimalizaci pravděpodobnosti infekčních onemocnění po biopsii prostaty jsou muži předepisováni antibiotika po dobu 5 dnů.

Ve většině případů jmenujte fluorochinolony. V praxi se ukázalo, že antibiotická profylaxe významně snižuje riziko bakteremie, bakteriurie a horečka.

Jak se chovat po postupu, abyste se vyhnuli komplikacím?

Stejně jako u jiných operací může biopsie prostaty vést ke komplikacím. Odborníci doporučují dodržování určitých doporučení, aby se minimalizovala pravděpodobnost jejich projevu.

Nejúčinnějšími preventivními opatřeními jsou:

  • diety. Po provedení biopsie prostaty byste měli dodržovat přísnou dietu. Nejdříve musíte použít co nejvíce vody (až 2,5 litru denně). V tomto případě byste měli jíst potraviny bohaté na vlákninu (abyste zabránili zácpě). Seznam doporučených produktů zahrnuje bobule, ovoce, zeleninu, stejně jako obiloviny, luštěniny, sušené ovoce. Dostatek stravy na pozorování po dobu 2 týdnů;
  • minimalizace fyzické aktivity. Po zákroku musí člověk vyloučit fyzickou aktivitu po dobu 4 hodin. Navíc se doporučuje zdržet se zvedání závaží a navštěvovat tělocvičnu po dobu 10-12 dní. Díky tomu bude tělo obnovovat rychlejší, nepříjemné pocity budou minimalizovány;
  • odmítnutí návštěvy sauny a sauny. Po biopsii prostaty musíte přestat koupání. To je velmi důležité, protože přehřátí těla může vést k rozvoji zánětlivého procesu.

Urologist - konzultace online

Musím udělat biopsii prostaty?

Č. 20 144 Urologista 30. 30. 2015

Mám 64 let. Hodnoty PSA roste z roku na rok 2012 - 3,03; 2013 - 4. 8; 2014 - 3,95; Konečně v lednu 2015 - 6,44! Na začátku února urolog provedl rektální vyšetření a TRUS a doporučil provést biopsii. Po poklesu PSA na 5,2 v únoru doporučil také čekat tři měsíce a opět měřit PSA. Nyní v květnu jsou hodnoty PSA ještě nižší a činí 4. 42. Jaký je podle vás důvod změn v PSA? Během této doby jsem ztratil váhu od 87 do 80 kg, vzal propolis svíčky, pil citrosepit a jedl cibuli. Měl bych udělat biopsii nebo můžu čekat další 3 měsíce? Byl bych velmi vděčný, kdybyste mohl předložit svůj názor. Vděčný v předstihu

Valery Kuppatov, Odessa

Dobré odpoledne. Údaje PSA 6.44 nejsou kritické pro váš věk. Mohou být způsobeny nejen nádorem prostaty, ale také přítomností adenomu, chronické prostatitidy a podobně. Indikace pro biopsii jsou určeny nejen úrovní PSA, ale také změnami výsledků ultrazvuku a rektální vyšetření. Je třeba sledovat úroveň PSA. Pokud se v něm neustále zvyšuje, bude zapotřebí biopsie.

Přehled biopsie prostaty

Děrování biopsie prostaty: postup, výsledky

Prostatická žláza je mužské pohlavní orgány pod močovým měchýřem. Hlavním úkolem prostaty je izolovat určité tajemství, které je v spermatu.

Díky tomuto tajemství jsou spermie ve velké aktivitě, což je důležité pro schopnost vajíčka oplodnit samčí semeno. Pokud existuje podezření na rakovinu, okamžitou analýzou pro konečnou diagnózu je biopsie prostaty. Děrováním biopsie prostaty je specifická metoda vyšetření, při níž kvalifikovaný lékař vezme malý kus prostatické tkáně pro histologické vyšetření pod mikroskopem. Analýza je prováděna speciální tenkou jehlou nebo trokarem přes konečník, přes močový trakt nebo přes oblast mezi řemenem a šourálem. Uvažované kusy tkáně se zkoumají na přítomnost benigních nebo maligních buněk. Existují dva způsoby punkce resekce prostaty, které závisí na způsobu zavedení nástroje pro provedení analýzy:

Perineální resekce (perineální také malý řez skrz po detekci prostaty podávaného nástroj) transrektální biopsii (je nástroj vložen do konečníku, prostaty prstoklad prstem, lékař vloží den gázy bičík shromažďovat sekrety).

Ačkoli riziko infekční infekce je menší v první metodě výzkumu, transrektální metoda umožňuje získat přesnost přesné přesnosti tkáně. Aspirační biopsie prostaty provádí cytologickou expresní diagnostiku.

Postup je poměrně bolestivý, takže v mnoha klinikách se provádí pod lokální anestezií. Je extrémně vzácné uchýlit se k transglutulární resekci pod dohledem počítačového tomografu. Avšak, ve výjimečných případech tento postup nezjistí maligní nádory.

Proto je často nutná opakovaná biopsie prostaty. V dnešní době běžným způsobem výzkumu je multifokální biopsie prostaty, což umožňuje objektivně detekci rakoviny prostaty u pacienta. Tato metoda se provádí pod kontrolou ultrazvuku pomocí specializované jehly.

Symptomy rakoviny, indikace

Počáteční fáze rakoviny je bezbolestná. První známky se začínají objevovat v hluboce opomíjené fázi onemocnění. Pokud máte příznaky rakoviny (hoření, inkontinence moče, hematurie, metastázy v kostech, páteře), měli byste naléhavě navštívit lékaře, který vám poskytne naléhavé vyšetření a přesně diagnostikuje. Indikace pro resekci prostaty:

Zvýšené hladiny PSA v krvi, přítomnost hmatatelný nádor prostaty s pracovnou prstem, přítomnost podezřelých oblastí v prostaty ultrazvukem.

Příprava na průzkum

Před excizí prostaty musíte vždy varovat lékaře před poruchami koagulace krve, přítomností alergií na léky. Bude také doporučeno provádět čištění klystýrů, neboť tvrdé výkaly u starších pacientů mohou provést resekci prostaty.

Moderní specifická pistole na biopsii umožňuje, aby byl proces prováděn rychle a se středně kontrolovanou bolestí. Předtím se věřilo, že tento postup nepředpokládá použití speciální anestezie, ale nyní použití různých anestetických metod ukázalo zlepšení tolerance procedury a snížení bolesti. Při celkové anestezii lékař zakáže konzumaci a pít 6 hodin před zahájením léčby. Během ořezávání prostaty se pacientovi podává systém intravenózní infuze (tj. Kapátko) a sedativum se podává hodinu před operací.

Postup

Biopsie prostaty je obvykle prováděna urologem, a to buď v ambulantním stavu, nebo za provozních podmínek na klinice. Před resekcí prostaty dostanete antibiotikum, které zabrání infekci. Transrectální biopsie se provádí za anestezie zavedením 2% gelu s lidokainem do konečníku. Zřídka se tento postup provádí pod páteřní nebo lokální anestezií, které se objevují, když:

pacientova touha, opakované ořezávání, pokud byl primární postup bolestivý, s rozkrokovou resekcí prostaty, s prodlouženým ořezáváním.

Před resekcí jsou odstraněny obvyklé oděvy a na nich je oblečena speciální šaty. Kůže na správném místě je mazána antiseptikem a přiléhající oblast je pokryta sterilním materiálem. Dotknutí se oblasti plánované resekce se nedoporučuje.

Transrectální biopsie prostaty se provádí pod dohledem ultrazvuku. Při této operaci se odebírá několik vzorků tkání. Po resekci může být instalován močový katétr a pacientovi bude doporučeno, aby se vyhnul fyzické námaze.

Pár dní jsou možné pocity bolesti v oblasti kyčelního kloubu a v moči po dobu 2-4 dnů, může se jednat o krev. Pokud byla prováděna transrektální biopsie, může se krvácení z konečníku objevit po 2-3 dnech.

Komplikace

Biopsie prostaty - ProstatitMD. en

Co je biopsie prostaty a proč je?

Biopsie (odběr vzorků tkání) prostaty je způsob, jak rozlišovat mezi onemocněními s podobnými příznaky - prostatitida, hyperplázie prostaty (adenom) a rakovina prostaty.

Biopsie se provádí podle výsledků předchozích analýz a vyšetření a je přidělena, pokud:

Krev - zvýšení PSA - prostatický specifický antigen, který se může zvýšit v chronický zánět, hyperplazie prostaty, infekce močových cest, rakoviny prostaty, rektální palpace U studie zjistila, těsnění. které se vyskytují u prostatického adenomu; rakovina; s granulomatózní prostatitidou tvořící nerovnoměrnou, hustou tuberkulární plochu žlázy; s prostaty malakoplakii; detekce při Tuzi prostaty hypoechogenních oblastí - útvarů s nízkou hustotou akustické vyskytující se u rakoviny prostaty, akutní prostatitidy, hyperplazie.

V moderních nemocnicích biopsie prostaty provádí pomocí automatických zařízení, vysokorychlostní (na jedno použití pro biopsii zbraň a biopsii jehly 16 a 18 gauge) řízené transrektální ultrasonografie (TRUS). Biopsie pod kontrolou palec je odůvodněna u pacientů s extrémně vysokými hladinami PSA; v případech, kdy prostata získala hustotu chrupavky; se zřejmým karcinomem prostaty.

Metody provádění biopsie prostaty

Existují dvě hlavní metody biopsie prostaty - primární (sextant) a prodlouženou biopsii.Sekstantnaya zahrnuje bioptické vzorky (pruhy tkáně) 6 prostaty bodů, které umožňuje určit přítomnost i poměrně velké nádory nebyly detekovány během TRUS.

Přesto je asi 30% případů sextantní biopsie falešně negativní, tj. Téměř třetina případů rakoviny nebo adenomu prostaty není rozpoznána, protože příjem tkáně nepokrývá periferní zónu prostaty. Rozšířená biopsie prostaty zahrnuje odběr vzorků tkání od 8 do 18 bodů.

Počet propichů přímo závisí na předběžných zkouškách a podezření na lékaře. Takže s PSA, dynamika zpracování železa bude nejmenší

Biopsie prostaty

Biopsie prostaty

Zpráva # 1 mmmax »Čtv. 18, 2013 3:54 pm

Zpráva # 2 powerslsve »Tue Jun 18, 2013 10:53 pm

Zpráva # 3 mmmax »Út 18. června 2013 22:56

# 4 Zpráva Erbalunga »Ne 07.7 2013 22:59

Zpráva # 5 mmmax »Ne 7/7 2013 9:31 pm

# 6 Zpráva Erbalunga »Ne 7/7 2013 9:35 pm

# 7 Zpráva mmmax »Čt 08 Jul 2013 12:21 hod

Zpráva # 8 Vova »Ne 14.7. 2013 12:37

Zpráva # 9 mmmax »Ne 14. července 2013 15:30

Zpráva # 10 Vova »So Jul 20, 2013 10:24 am

Zpráva # 11 DialogBox »Pátek 15. května 2015 10:58 hod

Biopsie prostaty

Join Date: Oct 2007 Umístění:

Biopsie prostaty

Můj bratr, 51 let, prošel v roce 2006 PSA. Výsledkem je 4.1. Byla doporučena biopsie. Žádná bolest, žádné příznaky, rektální vyšetření neukazují nic. Odmítl biopsii. O měsíc později jsem to udělal - 2.3. Uklidnil se. Letošní rok činil 3,5, znovu doporučujeme biopsii. Opět se analýza znovu nezopakovala.
Otázkou je, co může tento PSA skok znamenat? Je nebezpečné udělat biopsii, není to jednoduchý postup, že? Jaké důsledky může být? Je v takových případech důvodné ji držet, nebo existují jemnější metody?

Join Date: Sep 2005 Umístění: Москва Příspěvky: 967

IrinaF,
hodnoty PSA nejsou dostatečné pro přímou biopsii. Urolog by měl provést digitální rektální vyšetření a PSA by měl sledovat dvě frakce - PSA bez a společné. Bylo to hotovo?

Join Date: Oct 2007 Umístění:

Rektální vyšetření bylo, jak jsem psal, nic neobvyklého. PSA obecný / PSA zdarma nebyl proveden, tk. lékaři z nějakého důvodu, jak chápeme, nyní nedávají zvláštní pozornost této konkrétní analýze (přišli na 50. a na Botkin).
Byli jsme překvapeni, že biopsie byla odeslána pouze na základě údajů z obecného PSA (a docela rozporuplná).

Join Date: Sep 2005 Umístění: Москва Příspěvky: 967

IrinaF,
ale z tohoto místa plíhám podrobně. Kdo, kdy, kdy řekl něco? Myslím Botkin a 50-ku. Jinak to pochopím, abyste kompromisovali naše světelné zdroje.

Join Date: Oct 2007 Umístění:

Bohužel. všechny souřadnice a telefony byly převzaty z tohoto fóra. Svítidla nebyla, ale byli s jejich poradci
Proto, v nedokonalosti.

Join Date: Sep 2005 Umístění: Москва Příspěvky: 967

IrinaF,
dobře, musíte souhlasit s tím, že abyste ignorovali volný / související postoj PSA, musíte to aspoň vědět. Jinak, frivolní rozhovor. Bratr pravidelně navštěvuje urologa?

Join Date: Oct 2007 Umístění:

Jednou za rok, jak jsem psal.
Přesto doporučujete nejdříve provést analýzu pro stanovení celkového / volného PSA? A když to může být provedeno po rektální vyšetření?

Join Date: Sep 2005 Umístění: Москва Příspěvky: 967

Jednou za rok je to normální. Urolog obvykle obvykle sleduje dynamiku čísel PSA. Mimochodem, je žádoucí provést tuto analýzu ve spolehlivé laboratoři, jako je INVITRO. IMHO v okamžiku jeho implementace slabě souvisí se skutečností PRI. Jinými slovy, zítra můžete darovat krev a v pondělí můžete získat výsledek. Myslím, že to bude rozumné. Překvapivě, pokud by se bratr nebyl nabídnut, aby to udělal v nemocnici s konzultanty.

Join Date: Oct 2007 Umístění:

http://www.botkin-kdc.ru/answers3.html#29, ​​například zde je psáno a že mnozí odborníci jsou skeptičtí k hodnotě celkového / volného indexu PSA a že PSA má za následek to dává smysl, je třeba považovat za platný po 10-15 dní po rektálním vyšetření

Join Date: Sep 2005 Umístění: Москва Příspěvky: 967

Irina, můžeš pochybovat o ničem, je to právo každého odborníka. Nicméně existuje něco jako statistika. Za předpokladu, že v postoji nevěříme, musíme nakreslit logický závěr, že všichni muži v oblasti 4 ng / ml by měli být posláni na biopsii. Bez ohledu na to, jak to znělo smutné, existuje důvod k tomu, že rakovina prostaty může také nastat s "normálními" čísly PSA. Ale nemůžeme jít tak očividně absurdním způsobem. Nebo jak?
O časovém zpoždění mezi PRI a PSA lze vzít na vědomí a PSA o něco později. Ale přece jen bych to udělal.

Join Date: Oct 2007 Umístění:

Siemens
Analýza je něco, jak vám poradit, určitě se odhodláme.
Faktem však je, že po návštěvě lékařů v 50. a Botkinovi je to závěr, který naznačuje, že pro prevenci - je lepší provést biopsii. Proto se toto téma narodilo. Ale koneckonců, kolik biopsie jsem četl, není to totéž, jako to, že jsem si vzala krev z prstu?
Proto stále chci slyšet názory alespoň několika odborníků na tomto fóru, co si o této otázce myslí - stojí za to, je to bezpečné, existují nějaké další metody výzkumu?

Zpráva od % 1 $ s napsal:

Join Date: Sep 2005 Umístění: Москва Příspěvky: 967

Irina a můj bratr si nepamatoval jméno konzultanta v 50. letech? Pokud nabídl, aby provedl biopsii, řekl, že to může být provedeno v 50. letech a zdarma pro moscovce? Ve skutečnosti biopsie není nejjednodušší postup a nikomu bych radil, aby to bez dostatečných důvodů. Mimochodem, jste neodpověděli, jaká byla motivace pro jmenování biopsie. Nevěřím, že byla vzata v úvahu pouze jedna část celkového PSA.

Join Date: Oct 2007 Umístění:

Můj bratr si nevzpomněl, že byl v tuto středu a přihlásil se k telefonu, který je uveden na fóru. Neposkytl znovu analýzu, ale jeho bratr se zeptal, jestli je nemožné opakovat. Víme, že pro moscovci je to zdarma.
Řekl, že je to možné, ale kdyby mu bylo 65 let, mělo by to smysl znovu se opakovat, a tak - nevidí hodně, protože PSA - 3.5 - to je hodně. Biopsie také říkala, že to můžete udělat. Ale nemají ambulantní biopsii, ale v botkinské oblasti, takže tam budeme provádět biopsii, bude-li to nutné. Ale přesto bych chtěla pochopit. Ať už je to nutné?

Join Date: Sep 2005 Umístění: Москва Příspěvky: 967

Mohu dělat chyby v počtech, ale pravděpodobnost detekce rakoviny prostaty u 50letého pacienta s PSA 3,5 je asi sto tisíc. To je skutečné riziko. Pokud je vaše riziková tolerance taková, že vám to způsobuje nepříjemné pocity, musíte přesvědčit lékaře, aby vám dal biopsii. Ne skutečnost, že bude souhlasit. Ale pokud jste opět složili PSA a vytvořili dvě frakce, situace by se mohla změnit. Například, jestliže poměr byl menší než 15%, pak by se opravdu biopsie lépe dělala, a to nebyla pyšná.

Join Date: Oct 2007 Umístění:

Ale koneckonců, v Pushkarově článku a na internetových stránkách společnosti Botkin -
pro muže ve věku 50-59 let, limit PSA - 3,5, průměrná hodnota - 1, průměrná hodnota -0,6-1,4. Možná je to jen jedna škola?
A většina onkologů má jiný názor?
Vidíte, máme vysokou toleranci k riziku v 1/1000 a není vůbec žádoucí provádět biopsii, pokud to není příliš opodstatněné.
Proto chci vědět více názorů. Koho doporučujete?

Join Date: Sep 2005 Umístění: Москва Příspěvky: 967

Irina, začali jsme nějaký scholastický argument. Konzultant měl poskytnout své stanovisko, písemně nebo ústně. Pokud to není obtížné, zopakujte je.

Join Date: Oct 2007 Umístění:

Siemens, Už nic nerozumím. Ano, máme směr biopsie, začal jsem z tohoto tématu. Vyjádřili jste své pochybnosti o tom, že je třeba v tuto chvíli udělat a dokonce ospravedlnit to, proč teď říkáte "Vpřed"?
Ano, rádi bychom se poradili s dalšími odborníky a vyslechli jejich názor. Neříkej mi, komu můžu kontaktovat nebo jehož pozornost od odborníků na tomto fóru přinesla sekci Nota Bene?

Join Date: Sep 2005 Umístění: Москва Příspěvky: 967

Irina, napsal jste "doporučeno" a tento koncept je rozšiřitelný. Pokud konzultant dal bratrovi odkaz na biopsii prostaty, musí to být provedeno okamžitě a tam, v 50. letech. Bude se konat na vysoké úrovni a to bude klíčem k úspěchu. Zakaďte!

Jaké jsou důsledky biopsie prostaty?

Mnoho mužů prožívá biopsii. Jaké to existují a jaký druh zpětné vazby má od mnoha lidí, kteří to předali?

Může se objevit komplikace po biopsii prostaty? Otázka je důležitá pro ty, kteří se setkali s touto metodou výzkumu. Biopsie je zdaleka nejúčinnějším způsobem, jak identifikovat poruchy pacienta a patologické stavy vnitřních orgánů, stupeň jejich vývoje a povahu onemocnění.

Tento postup je velmi jednoduchý pro pochopení obyčejného člověka, protože se skládá z jednoduché laboratorní analýzy tkání, které se provádějí různými způsoby. S rozvojem medicíny se tyto testy provádějí snadněji a spolehlivě a poskytují téměř 100% záruky detekce nemoci v nejranějším stádiu. V době zahájení léčby mohou muži podle biopsie diagnostikovat. Stává se však, že komplikace po postupu se projevují u mnoha mužů.

Pro stanovení nádorového onemocnění přítomnost prostaty, jeho fáze, prostaty analýza použitá technika: odběr vzorku kus prostaty, ji zkoumat v laboratoři a dát pacienta specifické diagnózy.

Tři hlavní metody postupu

  1. Pacient leží na jeho pravé straně, je požádán, aby tlačil nohy do žaludku. Lokální anestetika se používají obvykle ve formě gelu. Poté je jehla vyrobena ze 4 až 6 průrazů prostaty přes konečník, slepě. Jelikož postup není dostatečně monitorován, stává se tato metoda zastaralá a téměř se stává věcí minulosti.
  2. Polyfokální. Pro tento postup se používá ultrazvukový stroj pro lepší kontrolu všech procesů. Proveďte až 12 průniků prostaty pro vzorek.
  3. Saturace. Tato metoda je nejúčinnější a nejmodernější ze všech. Tam je 24 průrazů, a proto, šance na odhalení onkologie v počáteční fázi se stávají snazšími.

Biopsie prostaty

Muž leží na jeho levé straně, tlačí nohy k žaludku. Aby nebyl zraněn, intrarectálně (v konečníku) se podává anestezie. Potom se ultrazvukový senzor vloží do konečníku. Speciální pistole, která je umístěna v konečníku a je ovládána ultrazvukovým zařízením, střílí požadovaný počet opakování, přičemž pro analýzu se odeberou vzorky o velikosti 17 mm z různých částí těla.

Kolik to ublíží?

Obvykle ne, ale v některých případech je bolest, pak je v moči krev.

Většina pacientů popsala bolest jako slabá, ale pouze tehdy, když byla dříve poskytnuta veškerá informace o této problematice v vyčerpávajícím množství.

Bolest je také snížena anestetickou tabletu nebo injekcí, která se podává pacientovi během příprav na operaci. Pokud se člověk nekoná v nemocnici, po postupu může okamžitě jít domů.

Od lékařů dostává doporučení neříhat alespoň 1 hodinu, vyhnout se pohlavnímu styku po dobu nejméně jednoho týdne. Také v moči můžete vidět důsledky operace.

Po skončení procedury

Krátce před chirurgickým zákrokem je předepsán cyklus antibakteriálních léků a trvá nějakou dobu po operaci pro bezpečnost a prevenci bakteriálních onemocnění.

Také po tomto postupu vzniknou v některých případech komplikace. Některé z nich jsou zcela přirozené a nevýznamné - krev v moči, jiné jsou mnohem závažnější. Při každé souhře okolností jsou všichni před operací varováni před všemi možnými následky, měl by si být vědom tohoto problému a mít představu o pravděpodobných a vzácných komplikacích.

Často je tato jednoduchá operace snadná, ale pro skupinu pacientů je pro některé komplikace zvýšený rizikový faktor.

Tyto komplikace mohou zřídka vést k opětovné hospitalizaci pacienta, nejčastěji procházejí doma a pacient sám pokračuje v ambulantní péči. Závažné komplikace se vyskytují pouze ve 3% případů podle statistik.

0 z 7 questů dokončeno

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6.
  7. 7.

Diagnóza „prostatické hyperplazie“ děsí mnoho lidí, kteří objevili toto onemocnění, pacienti často přirovnávat jej malignit. Choroba přináší řadu obtíží, je porušením močení - až do úplného nedostatku moči. Toto onemocnění vyžaduje včasnou léčbu, takže identifikace hyperplasie v počátečních stádiích pomůže zamezit vzniku závažných komplikací.

Počáteční diagnóza benigní hyperplasie prostaty může být provedena doma. Stačí, aby se člověk otestoval.

Někteří zástupci silné poloviny lidstva, kteří jsou diagnostikováni s BPH, nevěnují pozornost této nemoci, protože věří, že se jedná o věkovou změnu. Ale tato patologie je plná vážných komplikací. U mužů, kteří mají pochybnosti o svém zdravotním stavu, je vlastní diagnóza BPH dobrou možností, jak rozptýlit všechny pochybnosti.

Již jste test provedli dříve. Nelze ji znovu spustit.

Pro spuštění testu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.

Chcete-li začít, proveďte následující testy:

  1. Žádný nadpis 0%

Důrazně doporučujeme, abyste se obrátili na odborníka!
Máte vážné příznaky. Onemocnění již bylo zahájeno a je nutné, aby se urgentně podrobila urologickému vyšetření. Nezabízejte návštěvu urologovi, příznaky se mohou zhoršit, což vede ke vzniku komplikací.

Všechno není tak špatné, ale doporučujeme kontaktovat specialisty.
Máte mírné symptomatickou BPH (benigní hyperplazie prostaty) a vy se důrazně doporučuje navštívit urologa nebo androlog v příštím měsíci.

Všechno je dobré!
Všechno je dobré! Máte mírnou symptomatologii IPSS. Ze strany prostaty je všechno pro vás relativně dobré, ale nejméně jednou za rok byste měli podstoupit vyšetření.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6.
  7. 7.
  1. S odpovědí
  2. S poznámkou o prohlížení

Jak často jste v minulém měsíci pocítili neúplné vyprázdnění močového měchýře po močení?

  • Nikdy
  • Jednou denně
  • Méně často než v 50% případů
  • Přibližně 50% případů
  • Častěji než v polovině případů
  • Téměř vždycky

Jak často jste během posledního měsíce močili častěji než 2 hodiny po posledním močení?

  • Nikdy
  • Jednou denně
  • Méně často než v 50% případů
  • Přibližně 50% případů
  • Častěji než v polovině případů
  • Téměř vždycky

Jak často jste během uplynulého měsíce přerušovali močení?

  • Nikdy
  • Jednou denně
  • Méně často než v 50% případů
  • Přibližně 50% případů
  • Častěji než v polovině případů
  • Téměř vždycky

Jak často bylo v minulém měsíci obtížné dočasně se zdržet močení?

  • Nikdy
  • Jednou denně
  • Méně často než v 50% případů
  • Přibližně 50% případů
  • Častěji než v polovině případů
  • Téměř vždycky

Jak často jste v minulém měsíci měli slabý proud moči?

  • Nikdy
  • Jednou denně
  • Méně často než v 50% případů
  • Přibližně 50% případů
  • Častěji než v polovině případů
  • Téměř vždycky

Jak často jste během posledního měsíce museli přimět k močení?

  • Nikdy
  • Jednou denně
  • Méně často než v 50% případů
  • Přibližně 50% případů
  • Častěji než v polovině případů
  • Téměř vždycky

Jak často jste během posledního měsíce vstávali v noci z postele a močili?

  • Nikdy
  • Jednou denně
  • Méně často než v 50% případů
  • Přibližně 50% případů
  • Častěji než v polovině případů
  • Téměř vždycky

Infekční infekce u mužů po zákroku

Je to kvůli zavedení infekce, že většina případů hospitalizace pacienta po operaci nastala. Podle předních evropských klinik jsou případy závažných komplikací po operaci méně než 1%. Pokud jsou všechny dráty v náležitých hygienických podmínek, s řádným výkonem všech pravidel aseptické a antiseptické, pravděpodobnost vzniku sepse jsou velmi, velmi zanedbatelný, prakticky vyloučena. Není-li, s výjimkou případů, kdy infekce vznikají z vnitřních bakterií lidského těla, ale takové situace byly zaznamenány velmi málo.

Jak již bylo uvedeno, pacient užívá antibiotika před a po zákroku, 2 dny před a 3 po operaci. To vše se provádí s cílem minimalizovat riziko infekce.

Symptomy infekce po intervencích u mužů

  • slabost, únava, špatná chuť pacienta;
  • teplota stoupá na 38 a více;
  • pacient je velmi třesoucí.

Minimalizovat riziko infekce může být

  1. Sleduje, jak lékař dodržuje všechny hygienické a hygienické normy během postupu, používá pouze sterilní nebo jednorázové nástroje a nástroje.
  2. Pečlivě dodržujte doporučení lékařů a užívejte antibiotika a antiseptiky.

Hemoragické komplikace po operaci prostaty

Jeden z nejběžnějších příznaků po postupu u mužů je vzhled nějaké krve v stolici nebo v moči. Tento příznak není nebezpečný, je to norma a vyskytuje se u více než jedné třetiny pacientů. Obvykle tento jev nadále obtěžuje muže od tří dnů do týdne po operaci. Také krev může být viděna v semenné tekutině - to je typické pro 37% případů.

Ve vzácnějších případech mohou pacienti po implantaci mít závažnější krvácení, nejčastěji rektální krvácení. Ale i tyto případy jsou vzácné. Pokud se tak stane, a těžké krvácení se člověku potýká více než dva dny, musíte se podívat na lékaře, který již chirurgicky zastaví krev. Takové krvácení je někdy doprovázeno bolestí a mírným zvýšením tělesné teploty.

Pokud člověk užívá antikoagulanty, pak předtím, než zasáhne do prostaty, musí o tom lékaře varovat, aby vzal tuto skutečnost v úvahu a přijal nezbytná opatření. Antikoagulancia je látka, která zředí krev, a proto může po biopsii způsobit, že pacient má závažnější krvácení a závažné komplikace. Jeden týden před operací je nutné je přerušit. Pokud je to pro člověka nepřijatelné, pak po biopsii zůstává pod dohledem lékařů v nemocnici.

Bolest v perineu a konečníku

Na druhé straně některé z nepříjemných následků u mužů po biopsii prostaty mohou být bolest v perineu a v konečníku. Tento příznak je mnohem méně častý - až 5% případů. Tyto příznaky nelze nazvat komplikacemi. Bolest v 9 případech z 10. Jak ukazují studie urologů v Evropě, Asii a Severní Americe, má spíše psychologický než fyziologický charakter. Obvykle bolest a nepohodlí trvají déle než 3 dny.

Stále jsou pozorovány. Tento příznak je možný, je vzácný a je signálem, že byste se měli okamžitě poradit s lékařem. Příčina retence moči (někdy až 8 hodin), doprovázená bolestí v perineální oblasti, může být tvorba modřin v močové trubici. Po biopsii prostaty jsou tyto příznaky vzácné až do 1% případů.

Recenze

  1. Byl jsem prostě nabídnut biopsii prostaty a souhlasil jsem. Příznaky jsou nepříjemné - krev v moči a spermatu. Po biopsii se zhoršuje zánět prostaty, tvoří se jizvy. Bylo těžké a bolestivé sedět, vzniklo mnoho hematomů. Teplota 37-38 ° C trvala měsíc nebo déle.
  2. Byla biopsie. Studie ukázaly, co mají podezření. Cure nemůže. Myslím, že důsledky ve formě bolesti, krve ve všech tekutinách a obecně nepříjemných pocitů z procedury nestojí za svatbu. Nikomu to nedoporučuji.
  3. Včera byla provedena biopsie prostaty. Postup samotný je srovnatelný s kousnutím komárů. Zaznamenal jsem bolestivé pocity až v okamžiku, kdy byla injekční stříkačka zavedena do konečníku. Anestézie moc nepomohla, takže to bolelo. Udělali 8 průrazů, stalo se bolestivějším pouze v posledních třech a předtím - už žádná bolest než očkování ve škole.

Všechno trvalo asi pět minut. Pak se okamžitě postavil a šel ven. To vůbec neublížilo. Po čtyřech hodinách klidné chůze nebylo žádné potíže. Pak se posadil za volantem a pak cítil ostrý bolest. To je důvod, proč lékař nedoporučil nejméně pět až šest hodin, kdy se kolo neosadilo - přesně sedělo nesnesitelné. Zdálo se, že krev v moči skončila další den po ukončení léčby.

Druhý den byl můj fyzický stav v pořádku. Nebyly tam žádné bolesti a krvácení, nebyla tam žádná teplota, jen na 2 dny musel odejít z práce na odpočinek. Nemůžete to udělat. Pokud nezohledňujete takové drobnosti, biopsie byla úspěšná.

Byly provedeny biopsie prostaty. Prolezli díru, ale nemohli nic říct. Také teplota pak zůstala po dobu 3 dnů, krev v moči a spermie.

Zpětná vazba od našich pacientů

Vážení návštěvníci našich stránek, naši pacienti zveřejňují na této stránce své názory na léčbu a diagnostiku. Někteří z nich sdílejí příběhy o svých nemocech, některé vyjadřují vděčnost.

Děkujeme našim pacientům za jejich laskavá slova, připomínky, kritiku a přejeme všem rychle a úplně zotavit. Vždycky posloucháme přání pacientů.

Váš tým Evropského střediska pro prostatu.

V květnu 2018 byl v Německu diagnostikován. V Kazachstánu můj urolog doporučil použití Ptma PET CT, protože po odstranění prostaty byl psa vychován. Ani v Kazachstánu, ani v sousedním Rusku nebyl takový průzkum nalezen rychle, bylo rozhodnuto jít do Německa. Upřímně řečeno, jsem podplatil fixní náklady, například v Izraeli, dal některé neurčité postavy, a nechápal, jak moc jsem se konečně to vše bude vyvíjet.

Po vyšetření radiolog doporučil ozáření, řekl, že jsme včas reagovali a je dobré, že nám čas neunikl.

Rád bych poděkoval Evropskému středisku prostaty a osobně Eugenii za rychlou a bezproblémovou organizaci.

Rád bych poděkoval Dr. Andreasovi Schüttemu za jeho péči, léčbu a individuální přístup k mé situaci. Všechno bylo na nejvyšší úrovni. Nebyl jsem velmi častá situace po operaci, katétr musel opustit téměř na vypouštění a Dr. Schuttem sám umýval katetr, ačkoli to může být pověřena tohoto postupu zdravotní sestra ve službě. A dokonce i o víkendech přišel ke mně, aby se poradil o mém zdravotním stavu. V určitém okamžiku se pro mě dokonce hodilo, že vedoucí odborník byl se mnou tak zaneprázdněn.

To všechno by nebylo možné bez pomoci pracovníků klinice z mezinárodního oddělení. Eugene „chytil“ mě za ruce z prvního ošetření - telefonní hovor, a rychle vedl mě prostřednictvím procesu, profesionálně v přátelském způsobem, s citem, s řádně, s rozvahou.

Děkuji všem za účast na mém zotavení, všechno bude v pořádku!

Muži, povím vám o mém příběhu.

Mám po určitou dobu rušeni problémy s prostatou, přičemž tolik Omnic, ale to přestalo mít pozitivní efekt. Po konzultaci s urologem (a dobrým přítelem v kombinaci) se rozhodl radikálně zbavit se stávajícího problému. Ultrazvuk a MRI však ukázaly několik podezřelých míst. Jednoznačné závěry specialisté nemohou dělat: je to otázka konvenčního adenomu nebo stále rakoviny (pouze to nestačilo). Zaměřili se na biopsii prostaty. Slyšel jsem o klinice v Gronau již od známých, kteří před několika lety byli léčeni pro rakovinu prostaty, nikdy jsem si nemyslel, že jsem si myslela, že se budu muset vypořádat s vlastním problémem.

Nejdříve jsem zavolal s těmi nejznámějšími, řekli mi, jak je všechno a že se jim všechno líbilo. Zde sám zavolal kliniku, promluvil s Eugenií Schaefferovou - bez úkrytu řeknu "koordinátora na nejvyšší úrovni". Vždy a všechno je pod kontrolou, zná odpověď na libovolnou otázku.

Eugenia poslala všechny dokumenty, které byly (mrt, pes, uzi, kardio, stintigrafie) a do dvou dnů obdržely od jejích dvou možných termínů pro biopsii v Gronau. Řekl jsem jí, že v zásadě, doporučuji operaci odstranit adenom, ke kterému ona odpověděla mi, že po přečtení obrazy MRI a jejich experti mají také pochybnosti o povaze adenomu, a jestliže výsledky BioP nic „špatného“ nebyl nalezen, pak " okno "pro TURP již bylo naplánováno. No biopsie, tak biopsie, je to ještě lepší. Pojedeme za manželkou.

Popište detaily významu, který nevidím, je již mnoho psaných, jak se to stalo v Gronau - to je všechno pravda.

Udělali biopsii, diagnostika - benigní hyperplasie prostaty - byla vydechována. Příští den je plánována operace TURP pro doktora Zinkeho. Zůstaňte na klinice dalších 6 dní.

Informační brožura klinika četl, že je možné dokončit úplný prohlídka těla, a jak jeho žena ještě neměla nic společného, ​​jsme rezervovali stejný check-up - MRI sken celého těla. Obecně platí, že ani moje žena neupadla.

Povrchová úprava a servis byl jsem rád, velmi rád, že tým klinika je považována za přání pacienta, netahejte a zorganizovat vše v krátkém čase bez byurokratcheskih zpoždění a skutečnost, že vše, co se děje pod jednou střechou: diagnóze, léčbě, chirurgie.

Přeji všem dobré zdraví!

Odcházející rok přinesl do naší rodinné problémy: na konci února, můj manžel byl diagnostikován s „rakovina prostaty je třetí etapy“ a v Cancer Center, kde jsme byli požádáni, řekl, že to není možné provozovat a nabídl hormonální a radiační terapii. Byly tu strašné dny zoufalství, pochybností, naděje a zoufalství pro celou rodinu. Manžel má diabetes mellitus 2. stupně, příjem hormonů by jen zhoršil onemocnění a vedlejší účinky radiační terapie jsou ještě horší. Na internetu nalezla kliniku v Německu „evropské prostaty centrum,“ a když jsem četl, že tady, aby provoz na takové diagnózy, jako její manžel, a dokonce i robot Da Vinci, bezpochyby už nebyl nikdo o dalším zpracování. Požádat o volání na kliniku a druhý den v 9 hodin ráno mluvit s lékaři koordinátorem Svetlana, který mě jako první potěšeni, a pak se ptal na podrobnosti o navrhované diagnózu, o existujících v našich rukou lékařské doklady potvrzující strašnou nemoc. Pak nám zaslali e-maily dotazníky, další materiály pro léčbu a pobyt na klinice. Během korespondence a telefonických rozhovorů vedených světlem a druhým koordinátorem Eugene jsme byli stále více přesvědčeni o správnosti našeho výběru ve prospěch klinice v Gronau. Operace byla naplánována na 24. května. Ano, bylo to rychlé, ale ne všechno záviselo na klinice: jsme neměli pasy (jít, samozřejmě, jsme se rozhodli společně), víza, museli urychleně sestaví, a to trvá dlouho, pak přijde na oslavy May Day, který odnášel také čas. Více než 2 měsících čekání byli v nějakém hrozném snu, a pokud ne pro rodinu a těmito dvěma krásnými ženami koordinátory (Eugene a Svetlana), nevím, jak bych si jich přežilo. Zoufale jsem požádal Eugene, aby mi zavolal zpátky, a to navzdory své přezaměstnanosti našel čas promluvit 30-40 minut pláč není obeznámen se svými ženami, jsou uklidňující a povzbuzující slova. Jsem tak vděčný za to!

Nakonec jsme byli všichni připraveni odjet do Německa, kde jsme čekali na letišti, a nařídil klinice hotel, a samozřejmě v samotném klinice. Následující den, v osm hodin ráno, na nás čekala Ekaterina na klinice, která spolu s Natálií nás doprovázely po celou dobu v nemocnici. S komunikací nebyly žádné problémy. Klinika navíc má rusky mluvící sestry, zdravotní sestra Marina, která téměř každý den přišla do našeho pokoje, mluví anglicky, obecně se trochu porozuměla. Nebudu popisovat samotnou kliniku, protože v předchozích recenzích všechno říká: pro pacienty a jejich doprovodné osoby byly vytvořeny ideální podmínky. Chtěl bych si všimnout péče a dobré vůle všech zaměstnanců, necítí se, že jste na onkologické klinice, právě v nemocnici, kde je všechno zaměřeno na vaše zotavení! 24. května, podle plánu, pracoval Dr. J. Witt na svém manžela. Katerina mi zavolala v hotelu a řekla mi, že operace byla úspěšná a mohu být vedle mého manžela.
Mimochodem, byl jsem s manželem na oddělení od 8:00 do 20:00 každý den. O 16 hodin přišel Dr. Witt do oddělení, informoval o úspěšné operaci a řekl, že výsledky expresní analýzy jsou dobré, ale konečný výsledek bude po morfologickém studiu odstraněné prostaty a operačních okrajů. Třetí den jsme už chodili v nemocniční zahradě a druhý den jsme šli do města. Katétr byl odstraněn třetí den. Na sedmém dni nám Dr. Witt informoval, že expresní analýza byla potvrzena, provozní marže jsou negativní, děláme dobře! Nicméně v Rusku byl Gleasonův index jejího manžela 7 a v Německu bylo podle výsledků morfologie stanoveno 8. Takže operace byla provedena velmi časově. Každý den bylo kolo lékařů, když byl Dr. Witt zaneprázdněn, byl nahrazen Dr. Wagnerem, velmi pozitivní, příjemný, s velkým smyslem pro humor. Vyklouzli jsme domů v dobré náladě, cesta mého manžela byla dobrá. O měsíc později se plně zotavil a pokračuje v práci.
Rozhodli jsme se napsat tuto recenzi pro ty, kteří jsou nyní ve stejné pozici jako my. Nezoufejte! Rakovina prostaty, dokonce i třetí fáze, vůbec není verdikt. Přečtěte si pozorně vše o této klinice a bez váhání zavolejte a přijeďte k léčení zde, raději nenechte! Opouštím telefon (+7 920 726 02 00), zavolám a pokud mohu někomu pomoct s radou, budu rád.
Jsme nesmírně vděčni všem zaměstnancům kliniky „European prostaty Center, zvláště Dr. J. Witt, lékařské koordinátor Evgenia, Svetlana, Natalia a Katerine, Bůh vám zakázal všem hodně zdraví!

Přejeme Vám příjemné Vánoce a šťastný nový rok! Nechte vy a vaše rodina v pořádku!
S pozdravem, Valentin a Valentina, Kursk

Dobrý den, S druhým příběhem mám svůj příběh. Operace mi byla provedena 14. prosince 2015 a jak již bylo popsáno a lze ji najít. 47 let 3 polévkové lžíce. PSA 26.

A tak! Po provedení operace uplynuly dva roky, po operaci je odpověď kladná, obecně je vše špatné. PSA začala růst a dosáhla hodnoty 0,48, přičemž byl předepsán průběh ozařování. Již v Litvě došlo k ozařování prostatického lůžka a lymfatických uzlin. Po tomto začala PSA klesat a mimochodem klesala hladina leukocytů, monocytů a neurofilů. Nyní vyšla 2 roky po operaci a ozařování, PSA ukazatele 0,068 12 monocytů, neutrofilů 4. Zdravotní stav je, že ve večerních hodinách je únava, i když sportovat. Co se týče erekce. Je to možné, ale zatím jen s Viagra a ne tak, jak to bylo TO! Zde je třeba souhlasit se zhenshchina a vysvětlit vše, pokud není ženatý-) Pozitivní trend obnovení dodržování. Vzpomínám si, že zůstala jen část nervů na pravé straně a další dva měsíce ozáření (to je nejhorší). Ve všech ostatních je všechno normální. Přátelé! Nebojte se o diagnóze a bezpečně přijměte správnou a včasnou léčbu! Nebyl jsem tady včas s 3. etapou a stále byl nejmladší v té době 47 let pro naši diagnózu, to není moc, ale boj pokračuje! Dr. Witt je to, co se nazývá německá kvalita a diskografie. Zkontroloval jsem to sám. Před operací pečlivě zkoumal moji historii a požadoval spoustu testů na metastázy a různé analýzy dp. Teprve poté byla jmenována telekonference Skype. po tom, co čekám na jeho obrat. Pro kolegy v neštěstí opouštím druhý čas č. telefon +37065601515. Zavolejte kdykoli, než můžu, a tak vám pomůžu! Všechno prošlo.

Drahí muži! Problém pro mnohé z nich máme, je to prostata. Pro mě v dubnu jsem udělal MRT a řekla jsem nebo řekla, že je třeba provést biopsii. Podepsal jsem s izraelskou klinikou a šel do Tel Avivu. Nebudu o tom psát moc, jenom řeknu, že brzy naši krajané požádá o poplatek za vzduch, který dýcháme. Nyní však nemohu varovat ty, kteří nevědí. Hledal jsem kliniku v Německu a šel do Evropského střediska prostaty, kde byl případ kladen na vážnou mezinárodní úroveň. V čele centra je Dr. Jorn Hinrich Witt. Korespondence byla provedena s koordinátorem Eugenia Schaeffer, a docela úspěšně, vysvětlila všechny populární a co je nejdůležitější poslal pevnou cenu pro biopsii a všechno maloval den. Neexistují žádné fronty a nejsou žádné zmeškané dny v očekávání něčeho. Zaplatil jsem stejnou částku v Izraeli za uložené procedury, ale ne za biopsii. Fúzní biopsie prostaty v Německu ve městě Gronau provedl šéf specialista a nádherný lékař Jorg Zinke. To je fantastické! Nic víc. Rusky mluvící dívky, které byly téměř vždy blízko; Catherine a Natalia. A díky všem pracovníkům kliniky. Chtěl bych poděkovat všem za práci vykonanou v dobré víře a je dobré, že tam je Dr. J. Witt. Musím jít nyní na operaci, která bude provedena na robotovi Da Vinciho.


Takže, milí krajané, vyvodte závěry!
Pacient kliniky Mazhit Rusko

Na konci srpna byl diagnostikován prostatovou žlázou v urologickém oddělení Gronau. Všechno je velmi profesionální, přesné a dobře organizované.

Biopsie byla bezbolestná, neočekávala ani to. Mám velmi špatnou zkušenost (před 13 lety) s celkovou anestezií, takže jsem byl velmi opatrný, že biopsie je pod celkovou anestézou a nikoli pečlivě. Informoval o svých pochybnostech o Eugene (rusky mluvícím zaměstnanci kliniky) během telefonického rozhovoru, ale ujistila se, že to nebude mít žádné problémy a nebyla se mýlit. K mému překvapení byla anestezie provedena snadno a téměř žádné stopy biopsie nebyly. Bolest nebyla vůbec. Výsledky biopsie byly negativní (nic nebylo nalezeno). Chcete-li se zbavit problémů s močením, doporučil TURP, který na mou žádost a jmenoval do 10 týdnů.

Prodělal léčbu rakoviny prostaty v Gronau v Dr. K. Wagnerovi.

Prostaty biopsie odhalila ruská agresivní nádor Gleason 8. Avšak rodina hledala specializované klinice pro léčbu. Ruští kliniky zmizely najednou, velmi mnoho negativních zkušeností v našem domácím zdravotnických zařízeních, a zde hovoříme o velmi delikátní operaci, a náklady, jak ukazuje zběžném analýzou, a ne mnohem nižší než v „cizích“ klinik.

Jedním z prvních středisek, které reagovalo na moje volání o pomoc, byla klinice Dr. Vite. Prostě jsem byl zasažen kompetencí manažerských konzultantů. Již při prvním telefonátu Jack odpověděl na všechny mé otázky, řekl o lékařských podrobnostech operace, možné vedlejší účinky, že je v mém případě, rasprosy mi jen o všechno, a pak doporučil mi zhubnout, citovat skutečnost, že se jedná o pozitivní vliv na chování spolupráce, řekla o organizačních záležitostech. S ní jsme mluvili 50 minut a trpělivě odpověděla na všechny otázky a na otázky mé ženy. Po prvním rozhovoru I „propustil“ všechny ostatní kliniku a pokračoval v práci s Eugenia na přípravě dokumentů, které mi posílají e-mailem. Každý den jsme měli její telefonický kontakt ji na dálku, na telefonu, „držet za ruku“ a podporu pro ty dny, dokud moje dokumenty zpracované na klinice. Po 3 dnech čekání mi Genia řekl, že v průběhu 8 dní můžu vzít na léčbu, výhodu schengenské vízum mám. Zbytek byl technologickou záležitostí: vstupenky do Düsseldorfu, taxíky, Gronau, vstup na kliniku, chirurgie.

Již ve fázi přípravy dokumentů navrhla Zhenya, že jsem si vybrala tři odborníky, já jsem si vybrala doktora Wagnera, což nemohu litovat. Lékař s mnoha zkušenostmi a, jak se ukázalo na setkání, velmi milý člověk. Řekl mi to podrobně o programu mé návštěvy v nemocnici a popsal průběh operace. Po operaci jsem viděl Dr. Wagnera každé ráno na ranním okruhu.

Nemocnice a nemocnice nevyzývají jazyk. Situace je jako v sanatoriu, oddělení, jídlo, vše je na nejvyšší úrovni. Stalo se tak, že se mnou v léčbě byli 3 krajané, jeden přišel dříve, jiný později než já. Na čem jsme byli všichni operováni u různých lékařů. Sedláci hovořili pozitivně o "svých" doktorech.
Během ranního odletu jsem měla tu čest setkat se s vedoucím centra Dr. Vite a měl s ním krátký rozhovor.

Obecně se mi líbilo všechno, před obdobím zotavení. V nadcházejících měsících obdržela doporučení pro sledování úrovně PSA. Koordinátoři-překladatelé kliniky mi ujistili, že se s nimi mohu kdykoliv obrátit s jakýmikoli dotazy. Určitě využiji tuto příležitost.

Přeji vám vše dobré zdraví a děkuji vám za vaši rychlou pomoc!

Ruslan.O z Ruska

Velkolepá klinika, velmi pozorný a odpovědný personál. Dr. Witt a jeho vysoce kvalifikovaní pracovníci dělají zázraky! Děkuji všem a málo luku!

Zvláště chci zmínit rusky mluvící koordinátory - překladatele: Ekaterina, Natalia, Eugene. Nejsou to jen skvělí překladatelé, jsou to pracovníci, kteří jsou kdykoli (denní a noční) připraveni poskytnout jakoukoli pomoc bez ohledu na čas.

Kromě čistě jejich práce (překlady) nám poskytli psychologickou pomoc, což je v našem případě velmi důležité! Je velmi potěšující, že takový nádherný tým klinik se skládá z takových lidí!

Přejeme všem zdraví, nevyčerpatelnou energii v takové ušlechtilé příčině.

Opět děkuji všem!

Vážení zaměstnanci klinice Gronau, píšu vám s velkou vděčností za léčbu. Nebudu jít do podrobností o nemoci, téměř všichni mají stejné, což je trochu horší, někdo je o něco lepší.

Dr. Andreas Shutte je oddělený obrovský lidský děkuji. Velmi citlivý lékař, trpělivý a zodpovědný. Podrobný rozhovor před chirurgickým zákrokem, který dokonce dovolil účastnit se svou ženou dobře dopadlo: podrobně odpovědět na všechny otázky, jak se později ukázalo, pravděpodobně z důvodu vzrušení, některé otázky, které jsme žádali několikrát, ale ještě Dr. Schutte trpělivě vysvětloval. Domnívám se, že provoz musel skvěle na první noc po operaci jsem vstal z postele a tiše procházel kolem oddělení a při propuštění byl zcela soběstačný a nést svůj příruční zavazadla. Ujistěte se, že se k vám, Dr.
Bylo by to doma, takže jsem se zacházel s nemocným jako se mnou v Gronau - nádherné. Tolik pozornosti, kterou jsem v celém životě nedostával v lékařských institucích v Rusku. Velké zásluhy rusko-mluvení koordinátorů dívky.
Obecně platí, že všichni, kteří mají příležitost, jdou do Gronau na léčbu. Mám jen pozitivní emoce.
Igor I.R.
Tyumen

Především děkuji všem zaměstnancům nemocnice a osobně doktorovi lékařské vědy J.H. Wittovi za jeho profesionální práci. Vzhledem k mé diagnóze stále doufám, že teď můj život bude trvat a léčba bude úspěšná.

Byl mi nabídnut různý způsob léčby, ale vybral jsem si nemocnici a nedopustil jsem se chyb. Německé centrum, moderní zdravotnické vybavení a technologie, úspěšná zkušenost s prováděním velkého počtu operací, vynikající tým a jejich profesionální práce zcela odůvodnily můj výběr léčby.

Velké díky všem rusky mluvícím koordinátorům a zdravotním sestrám bez vaší pomoci by zde nebyla moje léčba.

Úspěchy na vás a osobní zdraví všem! Děkujeme vám za práci a postoj k pacientovi!

Od 6. do 10. března 2017 jsem byl v Evropském prostatickém centru pro biopsii. Chci vyjádřit svůj obdiv k tomuto zdravotnímu středisku, kde se mi bez výjimky líbilo všechno - nejmodernější lékařské technologie a perfektní organizace procesu od mého prvního volání a komfortní místnost s TV a internetem a výborné jídlo. Nejdůležitější však jsou lidé, kteří tam pracují. Všechno, od dr. Zinke, který provedl biopsii a končil se sestrami a čističkami, mě zacházel s upřímnou pozorností, účastí a dobročinností. Bezpochyby a nejvyšší profesionalita všech zaměstnanců centra.

Chtěl bych vyjádřit zvláštní a zvláštní vděčnost rusko-mluvící části zaměstnanců centra - Eugene, Svetlana, Catherine, Natalia. Cítili mě jako rodák, podporovali a povzbuzovali. Obrovské děkuji jim.

[email protected], pokud někdo má nějaké otázky ohledně mé zkušenosti s pobytem v Evropském středisku prostaty, napište, zavolejte.

Dne 10. prosince 2014 jsem byl diagnostikován s rakovinou prostaty. Můj ošetřující lékař mi poradil, abych telefonoval s mým pacientem, který se už dávno nevrátil z Německa, kde byl na operaci. Souběžně jsem začal na internetu hledat klinice v zahraničí, které provádějí takové operace. Pro mě to bylo důležité: metoda, počátek (všude tam byly fronty) a samozřejmě cena. A všechno toto rychle, rychle a profesionálně mi poskytlo Evropské centrum prostaty v Gronau. Dne 7. ledna 2015 jsem byl provozován.

První etapou přípravy je shromáždění analýz a odkazů. Velmi kompetentně s vědomím záležitosti držel Eugene Scheffer. Již před novým rokem jsem byla připravena na start. Cena zde byla nejnižší, na mnichovské klinice mi nabídli 26 800 eur, ve švýcarském 40 000 eur. Rozhodla jsem se pracovat s metodou da Vinci.

Druhý den po operaci jsem už chodil po chodbách kliniky. Díky Dr. Wittu a asistentovi Sergeji Saryčevovi! Samozřejmě, protože si nemůžete vzpomenout na Catherine Agelinkovou a Natalie Wrightovou. Děkuji děvčatům, udělali jste všechno, co bychom cítili jako doma na klinice.

Pokud někdo pochybuje? Moje dobrá rada - jen "Evropské centrum prostaty", jen tento kolektiv!

S pozdravem Yuri Sergejevič Morozov!

Dobrý den milý klinik! Milý Eugene! Dne 19. února 2017 jsem odeslal online objednávku. A příští den (dnes) jsem dostal volání od Eugena. Chci, aby poděkoval nejen za to, co zavolala zpátky, kdy byl hovor přerušen v okamžiku, kdy už bylo jasné, že letíme na kliniku není nutné (s ohledem na věk) a v zásadě všechny odpovědi, které jsem obdržel, ale také na to, že více pozorně mě poslouchal, odpověděl na otázky a vydal doporučení.

Hodně štěstí, úspěch ve vašem podnikání, dobré zdraví týmu a pacientům!

S pozdravem Nigora, Taškent, Uzbekistán

Rád bych poděkoval Dr. K. Wagnerovi za operaci Da Vinci k odstranění nádoru karcinomu prostaty. Během svého pobytu v Gronau jsem měl čas mluvit s mnoha specialisty, ale hlavně se mi líbila komunikace s Dr. Wagnerem - velmi pozorným a laskavým doktorem, připraveným zodpovědět všechny otázky. Dobrý pocit lékařského smyslu pro humor a obecně pozitivní postoj celého zdravotnického personálu je velmi užitečný v pooperačním období.

Celková úroveň služeb na klinice na nejvyšší úrovni, v jednolůžkovém pokoji nevyvolává žádné stížnosti. Týden na klinice letěl nějakým způsobem nepostřehnutelně a teď jsem na plný obrat k tomuto pozměňovacímu návrhu.
Přeji si klinickou prosperitu a děkuji za léčbu.
S pozdravem,
Nikolaev. C.

Vážení zaměstnanci, spolupracovníci, drahí koordinátoři: Eugene, Svetlana, Natalia, obrovské díky. pro profesionální organizaci mé léčby s Dr. Wittem.

Zvláštní poděkování dr. ​​Witta za šperky. Trvalo to 2 týdny po návratu z Gronau. Cítím se dobře a při plné rychlosti jsem na oplátku.


Přeji všem, aby učinili správnou volbu, pokud předběhnou takovou nemoc, jako je rakovina prostaty.
Všechno nejlepší pro celý personál kliniky, prosperuji a zdraví!
OC

Děkuji za záchranu života manžela. Chci poděkovat Dr. Wittu a jeho celému týmu, všem lékařům.

Zvláštní poděkování koordinátorům, kteří nám pomohli přizpůsobit se v nemocnici, za jejich pozornost a dobročinnost.
PS: udělali jsme správnou volbu, že jste dostali léčbu na vaší klinice od nejlepších lékařů Německa - Dr. Witta.

Děkuji vám moc.
Larissě

Vážený pane dr. Witt a tým, přeji vám a vašim rodinám zdravý a prosperující rok 2017!

Chtěl bych vyjádřit svou hlubokou vděčnost za neuvěřitelnou práci. Witte a jeho tým, aby se vrátili do normálního života. Jedná se o místo, kde tým profesionálů s vysokou kvalitou pracuje v úzké koordinaci, aby zajistil efektivní proces diagnostiky pro postoperační léčbu.
Několik měsíců jsem se neúspěšně snažila objasnit svou diagnózu v různých klinikách, než jsem se dostala k Evropskému prostatickému centru. Jako důležitý diagnostický krok jsem provedl fúzní biopsii v prostatickém centru, která prokázala rakovinu prostaty za méně než 2 dny. Dostal jsem velmi podrobný popis výsledků biopsie a doporučení ohledně dalších kroků. Biopsie byla hladká a já jsem opustil nemocnici následující den.
Moje zvláštní díky patří Dr. Zinke a Dr. Sarychev pro biopsii, vysokou přesnost a rychlou diagnostiku. Velice vám děkuji za to, že jste trávili svůj čas důkladně zodpovězením všech svých otázek a poskytnutím velkého množství informací.
Na základě výsledků biopsie se mi doporučilo podstoupit DaVinci prostatektomii. Neměla jsem žádné váhání o svém rozhodnutí uskutečnit to v prostatickém centru Evropy. Šest týdnů po biopsii jsem provedla prostatektomii Dr. Witt. Druhý den po operaci jsem se vrátil domů.
Mnohokrát děkujeme Dr. Witt za své odhodlání dosáhnout nejvyšších standardů v oboru. Děkujeme za budování takového jedinečného místa.
Nakonec bych chtěla poděkovat koordinátorům, Natalii a Kateřině, za to, že jsem byl v Gronau spokojen a příjemný. Moje poděkování patří také sestře týmu Violeta a Eleně. Děkujeme za Vaši péči a podporu!
Velice doporučuji Evropskému prostatickému centru. Nezapomeňte, že čas není na naší straně. Utraťte to moudře a starají se o sebe. Děkuji, Vyacheslav

Drahý doktor Zinke. Dámy a pánové: Evgenia Shefferová, Svetlana Makeeva, Natalia Wrightová, Kateřina Agelinková,

Blahopřeji vám k Novému roku a Veselým Vánocem! Chci vám sdělit ty nejodvážnější a přitažlivé přání štěstí a úspěchu. Nechte nový rok pro vás šťastnější než ten předchozí, nechte se plné nových nádherných okamžiků, úžasných dojmů a inspirativních událostí. Nechť je to úspěch a finanční prosperita.

Příběh mé nemoci. Mám 68 let. Známky onemocnění prostaty se začaly objevovat v roce 2001, kdy byl objem prostaty v průběhu vyšetření rovný 36,7 cm3 (ultrazvuk). V roce 2012 se takové známky začaly objevovat jako slabý proud močení a pravidelně po fyzické námaze začaly vystupovat močem z kamene. Zamluvil se v MMPs Medical He-group-Perm (MEDICALONGROUP). Uzavřel smlouvu. Diagnóza: hyperplazie prostaty, difuzní forma. Chronická prostatitida. Dvakrát za rok absolvoval testy a podstoupil vyšetření urologem. Navíc se obrátil na kliniku s periodickými exacerbacemi, jako jsou potíže s močením a problémy se schopností. Ošetřující lékař stanovil léčbu. Na chvíli to pomohlo, pak se všechno vrátilo. Objem prostaty se zvyšoval.

V prosinci 2015, kdy se v průběhu bolesti močení stala konstantní a moči objevila krev (v průzkumu (USA) byl stanoven: - objem prostaty zvýšil do velikosti 75 cm a spoustou kamenů v močovém měchýři..) Doctor, ve skutečnosti, Odmítl další komunikaci a poslal mě hledat kliniku, ve které bych měl operaci. Hlavním kritériem při hledání lékaře urologa, urologové byli doporučení lékařů a občané zpětnou vazbu o dopadu operací provedených na klinikách ve společnosti a v Moskvě. Rizika jsou velká. Vzhledem k velkému rozměru a současné přítomnosti kamenů se chirurgové při mluvení o možnosti operace se mnou neochotně sdělovali.
Začala jsem se dozvědět, jak se můj problém vyřešil na německých klinikách. Získal informace o Dr. Zinke, který byl prioritou a podle toho si vybral Evropské centrum pro prostatu v Gronau. V březnu 2016 požádal prostřednictvím webových stránek Centra, aby zvážil možnost provedení operace. Evgenia Schefferová, Katerina Agelinková odborně pomáhala při získávání dodatečných informací, vypracování potřebných dokumentů, transfer z Düsseldorfu do Gronau. Získal vyčerpávající informace o všech otázkách rychle. Náklady na samotnou operaci jsou srovnatelné s náklady na stejnou operaci v Moskvě.

Centrum přišlo 14. dubna 2016 na mokré kalhoty, začala inkontinence. Operace byla skvěle provedena. Nebyly žádné řezy, žádná bolest. Rehabilitace byla rychlá. Neustále děláme to, co je nezbytné, a neméně důležitý je dobrovolný postoj lékařského personálu od doktora k čistírně.

Systém poskytování zdravotnických služeb v centru nejvyšší úrovně se vracím do životního stylu zdravého muže. Děkuji všem, kteří jste se mnou zacházeli. Nechť vaše dobré skutky zdobí svět a mnohokrát se k vám vrátí.